Pozdravljeni, sem velik ljubitelj vseh vrst živali. Čeprav smo živeli v manjšem mestu, sem vedno rad zahajal na vas k babici, kjer sem se srečeval z raznimi domačimi in divjimi živalmi.

Z vzrejo papig sem začel leta 2009, ko mi je uspelo sestaviti par velikih aleksandrov. Ta par mi je dokaj hitro znesel jajca, vendar na mojo žalost niso bila oplojena. V tem času sem se včlanil v Društvo Gorišnica in prav predsednik Janko Čuš mi jerazložil, da je to vsekakor velik uspeh za gojitelja začetnika. Kljub trudu in velikem upanju mladičev nisem dočakal. Velike aleksandre sem prodal in se v naslednjih letih fokusiral na amazonke. Vse do leta 2013 sem hodil po raznih razstavah in sejmih, predvsem v tujini. Takoj,ko sem napraskal kak denar, sem kupil par ali posamezno ptico. Vletu 2014 sem si kupil aro ararauno in par žakojev.

Prvega mladiča velike papige pa sem vendarle dočakal še istega leta. Ptice sem še vedno vztrajno kupoval in formiral pare vse do leta 2016. Leto 2016 je bilo nekako prelomno, saj mi je začenši s tem letom od takrat vsako pomlad uspelo vzgojiti par mladičev. Veliko mi je z nasveti pomagal prav Janko Čuš. Glavnina njegove jate – okrog 80% SIVIH ŽAKOJEV, je sedaj pod mojim okriljem. Z leti sem pridobival znanje in izkušnje,največ pa sem se naučil iz lastnih napak. Mnogo različnih vrst srednjih papig sem opustil. Ukvarjam se samo še z vzgojo SIVIH ŽAKOJEV, več vrst AMAZONK in AR.
 

Vesel bom vašega telefonskega klica, dogovorjenega obiska, z mojim znanjem pa bom pomagal priboljšem počutju vašega pernatega ljubljenca.